top of page

Каква разлика във вида и функционалността създава фугата на паркета?

Всеки от нас е виждал или притежава в някое от помещенията на дома или офиса си, ламинат с по-явно оформента фуга или т.нар. фаска. Последно време това е търсен ефект, който придава по автентичен вид на настилката. Има обаче няколко мита за фугите, които все още спират някои от хората да ги предпочетат.

Кой са те? Митовете по тази тема са основно два вида:

На първо място се нарежда митът за сложността на почистването на фугите.

На второ място идва митът за повишена чувствителност към натоварване или крехкост.


По отношение на първия мит е необходимо да споменем, е фугите между панелите са обработени със съединения, които отблъскват мръсотията и влагата, което прави просто невъзможно натрупването му в тях. Що се отнася до почистване с моп, той лесно улавя мръсотията от пода, без натрупване на излишен остатък по фугите.

От друга страна здравината на самата дъска не зависи от фаската по никакъв начин. Разстоянието не само не влияе върху здравината на дъската, но и позволяват да се намали общото натоварване на панелите, което удължава живота им.



Когато избирате под с ясна фуга, Вие избирате вдъхновен от естествено дърво под, който ще доведе до много погледи на завист от гостите Ви. Ние можем да Ви помогнем да създадете спокойна и брилянтна атмосфера в дома или в офиса, където всеки ще се радва да прекара времето си.

Паркет 1 предлага лесни за инсталиране и идеални за всеки дом подове, които ще дадат по-естествен тон на стаята. Освен външния вид, подовите настилки трябва да бъдат функционални, затова ние предлагаме влагоустойчиви, топлопропускливи подове от различни производители, за да можете да избирате свободно .


Когато имате нужда от експерти в паркетния свят, можете да разчитате на нас! Ние сме на ваше разположение. Ако искате да изберете под за своя дом, потърсете ни и ние ще съобразим характера на стаята с вида дърво, подходящ за нея!

телефон: 087 856 4855

15 views
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Youtube
bottom of page