top of page

Игри на пода за малки и големи

Декември месец е изпълнен с движение и вълнение, а едно от най-прекрасните неща е че се събираме всички заедно. Днес искаме да Ви предоставим няколко идеи за игри на пода у дома, с които да разчупите настроението около Коледа.

Идея номер едно: Игра с писта или коли с дистанционно. Независимо дали има килим или искате да играете направо на пода, тази игра определено ще Ви развесели. Могат да се включат неограничен брой хора и след като оформите писта с тиксо, стикери или друга маркировка, можете да развихрите фантазията си. Включете препятствие за по-голямо забавление. Всичко което Ви е необходимо тук е тиксо, препятствия (леки предмети от дома), коли с дистанционно или без и добро настроение. Може да се предизвикате взаимно, като например: който завърши последен ще яде десерт без прибори.



Идея номер две:  Тук децата много ще се забавляват. Ще са ви нужни само дебело двойно залепващо тиксо, което да поставите на различни места по пода, като гледате да направите лентата така че да се хванат няколко топки. Топките са играта трябва да са леки и подвижни, целта е всеки играч да успее да зелени повече топки. Редувате се като ред на втория играч идва след пропускане на целта от първия играч. Това е идея за малки и големи, изпробвайте и със сигурност ще си спомняте после с радост.



Идея номер три: В тази игра големите рисуват с хартиено тиксо букви, цифри и/или фигури на пода, а децата се разглеждат като единични играчи. Можете с подсвирване или висок тон да обявявате къде да се настанят играчите, като последния дошъл на мястото изгаря. Не забравяйте, че можете да ги подлъгвате от време, за да поддържате концентрацията им силна.



Независимо дали играете игри, пеете песни или просто сте заедно, бъдете щастливи и ценете времето прекрасно с близките хора.

13 views
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Youtube
bottom of page